Mini seminarer

Gratis miniseminarer

For at fuldende det faglige indhold på messen har vi igen i år arrangeret nogle miniseminarer. Miniseminarerne holdes i et telt på pladsen. Det fulde program med tidspunkter vil blive lagt op her på siden, når de sidste seminarer er på plads. 

Pesticidfri ukrudtsbekæmpelse - begge dage

Ligesom sidste gang bliver der et miniseminar begge dage om pesticidfri ukrudtsbekæmpelse. Der var særdeles gode tilbagemeldinger på indlæggene i 2016, og derfor har vi igen fået slotsgartner i Center for slotte og haver under Kulturministeriet og adjungeret professor, Palle Kristoffersen til at holde indlæg. Han er ubetinget den mest vidende i Danmark om pesticidfri ukrudtsbekæmpelse. Han var selv pioner med afprøvning af diverse metoder til gasbrænding og har siden tæt fulgt såvel forskningen som offentlig regulering på området og udviklingen af grej.

 - For to år siden var der faktisk en del nyt fra forskellige fabrikanter, men det har ikke rigtig sat sit præg på markedet. Vi ser især de klassiske metoder, og så er der et par produkter med hedvand, som er kommet ind via et par af de store spillere på markedet, siger Palle Christoffersen.

Nyt frø i plænen - torsdag

Hvor det ene indlæg handler om at forhindre vækst, er temaet i to andre indlæg om at skabe vækst i græsset. Hortonom Asbjørn Nyholt har sit eget rådgivningsfirma om græspleje. Han vil torsdag holde et indlæg om ’Nyt frø i plænen’. Eftersåning i plæner og sportsarealer. Han understreger, at eftersåning kan være relevant både på golfbaner, andre sportsarealer med slid, i parker, på kirkegårde og på private græsarealer, så emnet er relevant for alle faggrupper. Han vil fortælle om metoder og om maskiner og udstyr.

Utøj i plænen - onsdag

Hortonom Karin Norman holder onsdag indlæg om ’Utøj i plænen’ – Gåsebillen og Dollar Spot. Gåsebillen findes især på sandjord, hvor larverne æder græsrødderne. Det foretrukne bekæmpelsesmiddel er på vej ud efter ændringer af EU-regler. Karin Norman er involveret i en række forsøg på at bekæmpe gåsebiller blandt andet i samarbejde med forskellige golfbaner.

Et andet emne for Karin Norman er Dollars Spot, som er en ny svampesygdom på vores breddegrader. Den er tidligere kendt fra Sydeuropa, og har formentlig bredt sig på grund af lidt højere temperaturer i Nordeuropa.

Også her kan Karin Norman bidrage med ny viden for alle, da hun er involveret i de seneste afprøvninger, hvor man mildner konsekvenserne.

 

 Læs mere om industrimesse.